mk_logo
d_logo h_logo c_logo b_logo
2021-03-01
Albin

TÁMOP 3.3.7


A Mezőkovácsházi Városi Könyvtár „Élethosszig a könyvtárban” című projektje egyrészt jelentős infrastruktúra fejlesztést eredményezett nem csak Mezőkovácsházán, hanem Battonyán és a mozgókönyvtári szolgáltató-helyeken is. Befejeződött az eszközök, bútorok elhelyezése, beüzemelése, melyeket elégedetten vettek birtokba a látogatók. Emellett a projektben nagy hangsúlyt helyeztünk a különböző korosztályok könyvtárhasználóvá válására, valamint a könyvtárosok és a projektben résztvevő más szakemberek képzésére is. A „képzők képzése” befejeződött. Eredménnyel zárultak a digitalizálási, jelnyelvi, felnőttoktató és angol nyelvi tanfolyamok több mint húsz fő részvételével. De nem csak a munkatársak, hanem a használóink képzése is fontos számunkra. Ezért hagyományosan 20 órás alapfokú intermet-használói tanfolyamra várunk folyamatosan minden érdeklődőt helyben és a szolgáltató-helyeinken is. Új kezdeményezésként képszerkesztő/feldolgozó tanfolyamra is várjuk a jelentkezőket.

Az olvasásfejlesztő programok keretében szeptembertől egy kisdombegyházi óvodáscsoport ismerkedhet a könyvtárral, iskolások információszerző foglalkozásai folynak Mezőkovácsházán és Nagybánhegyesen. Szintén Mezőkovácsházán elkezdődött a Szülők Akadémiája, melynek keretében először egy gyermekorvos előadásán vettek részt a 0-3 éves gyermekek szülei, majd az ölbeli játékokkal folytatódik a program, végül a tervek szerint februárban egy pszichológus előadásával fejeződik be.

Folyamatosan gyűjtjük az anyagokat a kistérségi helyismereti adatbázishoz, amely a kistérség „hírességeinek” bibliográfiai adatait, alkotásait, köztéri szobrokat, műemlékeket tartalmaz. Készül a kistérségi cégtár is, amely a cégek, vállalkozások, civil szervezetek adatbázisa lesz. válogatjuk a dokumentumokat a digitális kistérségi könyvtárhoz is. Utóbbi a térséghez köthető könyveket, szórólapokat, térképeket, fotókat tartalmazza majd, digitalizált formában.

Szervezés alatt van az álláskeresők klubja, mely három településen szakemberek bevonásával nyújt hasznos életvezetési tanácsokat, informatikai ismereteket, álláskeresési technikákat. A program újdonsága, érdekessége a biblioterápia alkalmazása.

A részletekről érdeklődni és jelentkezni a következő címen és telefonszámon lehet: 5800. Mezőkovácsháza, Árpád u. 162., 68/381-576.

TÁMOP-3.3.7-09/1-2009-0044

„Minőségi oktatás támogatása, valamint az egész életen át tartó tanulás elősegítése a kultúra eszközeivel az LHH kistérségek esélyegyenlősége érdekében”

„Élethosszig a könyvtárban”

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

 


Könyvtárunk | Katalógus | Pályázat | Gyermekkönyvtár | KSZR könyvtárak | eMagyarország | Települési értéktár | Gy.I.K.