Ezzel a szlogennel indította el 2019-ben a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár „faültető” akcióját, melynek az volt a célja, hogy a magyarországi könyvtárak összefogásával felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, a klímaváltozásra és az ültetéshez kapcsolódó programokkal az olvasásnépszerűsítésre. Közel kettőszáz könyvtár csatlakozott az akcióhoz és közel ezer fát ültettek el, különböző szemléletformáló programokkal fűszerezve az eseményt. Az akció sikerességét jelzi, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság támogatásával 2020-ban tovább folytatódik a program.
A Mezőkovácsházi Városi Könyvtár pályázatot hirdetett két kategóriában Magyarország minden típusú könyvtára vagy azok fenntartói számára: favásárlásra, illetve a témával kapcsolatos előadói díj támogatására.
Ismét nagy sikert aratott az akció, hiszen az ország minden területéről érkeztek a pályázatok, melyek a beérkezés sorrendjében lettek elbírálva. A hetvenöt nyertes pályázónak november 30-ig kell megvalósítania a programokat.
A már beérkezett beszámolókat olvasva, hisszük, hogy az „Ültess fát, olvass alatta könyvet!” pályázat is eléri célját, s bízunk benne, hogy az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a fák megóvásának és gyarapításának fontosságára és az olvasás fontosságára.
Press enter to search