Pályázatok

Az alábbi oldalakon a nyertes projektjeinkkel kapcsolatos információkat találhat.

ujmagyarorszag

Kedvezményezett neve: 
Mezőkovácsházi Városi Könyvtár

 Pályázati kiírás:
TÁMOP-3.2.1/10-1-2010-0054

Projekt címe:
"Együtt a könyvtárral!"

Támogatás összege: 
31.264.004 Ft

esza

Pályázati összefoglaló

Már a pályázati támogatás elnyeréséről szóló hírt követően, még a támogató okirat érvénybe lépése előtt megkezdődött a csoportok megszervezése, a programok előkészítése. Projektünket a Dél-Békési kistérség 4 településén: Mezőkovácsházán, Mezőhegyesen, Nagybánhegyesen és Végegyházán valósítottuk meg, 7 intézményben. Az egy éven át tartó programok száma: 29, melyek különböző foglalkozási formákban valósultak meg.
Az árajánlatok alapján megkötöttük a szolgáltatási szerződéseket az étkezés és rendezvényszervezés biztosítására, majd a személyi jellegű dokumentumokat a foglalkozások vezetőivel, illetve a projektmenedzsment tagjaival és a szakkörök vezetőivel.
Október 19-én került sor a nyitó rendezvényre, melyre az érintett települések polgármesterei, jegyzői, intézményvezetői és a civil szervezetek képviselői kaptak meghívást. A rendezvényt a város polgármestere nyitotta meg, és részt vett a Békés Megyei Hírlap munkatársa is. A rendezvényen a projektről szóló tájékoztatón kívül, jól példázva együttműködésünket, az együttműködő óvodák és iskolák növendékeinek produkcióit láthatták a résztvevők, majd az intézmények képviselői átvették a projekt "C" típusú tábláját.
Szeptemberben megkezdődtek a csoportok tematika szerinti foglalkozásai, melyek folyamatosan, az ütemezés szerint folytak, ahogyan a foglalkozásokhoz szükséges anyagok igény szerinti beszerzése is.

  • Heti szakkör keretében tartott foglalkozások: 4 csoport (51 fő)
  • Havi szakkör keretében tartott foglalkozások: 14 csoport (308 fő)
  • Témanap, témahét keretében tartott foglalkozások: 3 csoport (52 fő)
  • Versenyek, vetélkedők keretében tartott foglalkozások: 4 csoport (252 fő)
  • Napközi keretében tartott foglalkozások: 3 csoport (45 fő)
  • Tehetséggondozás, fejlesztés keretében tartott foglalkozás: 1 csoport (6 fő)

A projekt 2011. augusztus 31-én záró napjához érkezett. A 2010. július 1-én megkezdődött programba több mint 700 felnőttet és gyermeket vontunk be. A projekt záró rendezvényén számos izgalmas elfoglaltság közül válogathattak a résztvevők: kisebb ajándékokat és használati tárgyakat készíthettek textilből, bőrből, papírból, anyagból, gyapjúból, melyeket magukkal vihettek emlékként az erre az alkalomra elkészült összefoglaló szóróanyaggal együtt.
A projektben résztvevők kreativitását és kézügyességét dicséri a könyvtár udvarának falán látható, történelmi eseményeket és mesealakokat ábrázoló festés.
A legszélesebb körű nyilvánosság biztosítása érdekében az együttműködő intézményekben elhelyeztük a „D” típusú táblát, megjelentek a vállalt újságcikkek, hirdetések,  az elkészített fotókból minden együttműködő intézmény számára tablókat készítettünk, valamint a programokon résztvevő gyermekek is kaptak egy-egy fotót emlékül.
Úgy gondoljuk, hogy pályázatunk elérte célját, hiszen az intézményünk által szervezett programok, nyújtott szolgáltatások felszínre hozták a gyermekekben rejlő kreativitást, növelték önbizalmukat, kapcsolatteremtő, önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességüket, aktivitásukat és egészségtudatosságukat, a könyvtárunk és a nevelési-oktatási intézmények kapcsolatának erősítése a projekt megvalósítása által, szolgáltatási kínálatunk, valamint a kulturális nevelés eszköztárának bővítése.

SAMSUNG DIGIMAX A403

Press enter to search